FAQ Reisverloop

Ja dit kan. Elke klant kan zijn reis op maat samenstellen in ons online boekingssysteem. Elk onderdeel zijnde vluchten/transfers, hotel als fiets/fietsbegeleiding kan afzonderlijk geboekt worden op de gewenste data.

Indien je wil deelnemen aan begeleide ritten, zonder fietspakket te hebben gereserveerd, betaal je hiervoor (naast de prijs voor jouw huurfiets) 15€ per rit. Dit kan niet online geboekt worden en dient ter plaatse afgerekend te worden. Let op : dit is enkel mogelijk in Calpe.

Fietstruitje met korte mouwen, fietsbroek en vanaf november tot einde maart is het ook aangeraden om mouw- en/of beenstukken te voorzien. Bij de start ’s morgens kan het dan iets frisser zijn.

Aangezien de  dagelijkse wasservice van fietskledij in het fietspakket inbegrepen is, volstaat het om 2 volledige outfits mee te nemen voor de hele week.

En vergeet ook je helm niet, die is namelijk verplicht in Spanje.

In alle vluchten is 20 kg ruimbagage en 8 kg handbagage inbegrepen.

Neen. Je dient zelf naar de check-in-balies te gaan om in te checken en/of je bagage af te geven.

Een tiental dagen vooraf heb je alle nodige informatie en vouchers ontvangen via mail.

Het is een mogelijkheid maar geen verplichting. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je je vlucht 24u voor vertrek zelf inchecken. Indien het je niet lukt, begeef je je 2u voor vertrek naar de incheckbalies op de luchthaven en word je ter plaatse ingecheckt. Hiervoor volstaat het om je identiteitskaart aan de balie af te geven.

Indien je vooraf incheckt moet je bij vertrek nog je bagage bij de drop-off balies afgeven.

Beide opties zijn mogelijk. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je je vlucht 24u voor vertrek zelf inchecken. Indien het je niet lukt, begeef je je 2u voor vertrek naar de incheckbalies op de luchthaven en word je ter plaatse ingecheckt. Hiervoor volstaat het om je identiteitskaart aan de balie af te geven.

Indien je vooraf incheckt moet je bij vertrek nog je bagage bij de drop-off balies afgeven.

Met het reserveringsnummer van je vlucht kan je, mits betaling van een supplement, je zetel/plaats op het vliegtuig vooraf zelf kiezen en reserveren.

Neen, ook in Spanje is er geen host(ess) van Baguet Bicycle Center die op je wacht op de luchthaven. Daarvoor zijn de aankomsturen van de vluchten uit België te wijdverspreid over de dag.

Alle nodige info voor je transfer word je samen met de vouchers een tiental dagen voor je vertrekdatum bezorgt via mail.

LUCHTHAVEN ALICANTE

Gelieve na het verlaten van de aankomstzone waar je jouw bagage opgepikt hebt te begeven naar verdieping -2 (dit kan via de roltrap of via de liften).

De voucher voor de transfer mag dan afgegeven worden aan de desk van BeniConnect.

Zij zullen je verder de weg wijzen naar jouw privé-taxi of privé-bus of gemeenschappelijke shuttle.

Dit voertuig zal jou naar jouw hotel in Calpe brengen.

LUCHTHAVEN MURCIA

Gelieve na het verlaten van de aankomstzone waar je jouw bagage opgepikt hebt te begeven naar de uitgang.

Een vertegenwoordiger van BeniConnect zal je daar opwachten.

De voucher voor de transfer mag dan afgegeven worden aan deze persoon.

Hij/zij zal jou verder de weg wijzen naar jouw privé-taxi of privé-bus.

Dit voertuig zal je naar jouw hotel in Mojacar brengen.

Gelieve bij de check-in in het hotel jouw pedalen uit jouw bagage te nemen; de bagage kan afgegeven worden ter bewaring tot de kamer klaar is.

Vervolgens word je uitgenodigd om jouw huurfiets te komen afhalen:

  • Calpe : Service Course – zie plannetje verder in dit document
  • Mojacar : Bike Center gelegen op -2 naast de parking

Onze medewerkers ter plaatse zullen je verder helpen met de verdere voorbereiding van jouw huurfiets.

Een welkomstbriefing voor de fietsers is gepland:

  • Calpe : 17:00u / Service Course
  • Mojacar : 19:00u / Vergaderruimte in hotel

In het geval dat je niet in staat bent (bijv. late vlucht) om deze briefing bij te wonen, word je vriendelijk verzocht om de volgende ochtend van jouw aankomst aanwezig te zijn in het bike-center  (Service Course in Calpe of BBC Bike Center op niveau -2 in hotel Mojacar) om 8u45.

Afhankelijk van de ernst maak je een afspraak bij de dokter of ga je naar het ziekenhuis.

Het eerste dat ze je daar zullen vragen is je identiteitskaart en je Europese Ziekteverzekeringskaart (vroegere E111). Deze laatste is onontbeerlijk in Spanje. Je kan ze op simpel verzoek aanvragen via je mutualiteit. Zonder deze Europese Ziekteverzekeringskaart zul je ook geholpen worden, maar zal je onmiddellijk de volledige som voor de consultatie en toegediende zorgen moeten betalen. Deze kunnen nadien wel in België worden gerecupereerd. Bij ernstige ziekte of kwetsuren kan je beroep doen op je reisverzekering (bvb ingeval van repatriëring).

Het is absoluut geen verplichting om elke dag mee te fietsen. Indien je een dag wenst over te slaan of met een andere groep wenst mee te fietsen, informeer je even de begeleider de dag voordien (of de ochtend voor de start).

Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Je beschikt vrij over je fiets en kan indien gewenst een vrije rit gaan maken. Wel graag even de begeleider hiervan vooraf verwittigen zodat ze bij het vertrek niet nodeloos op jou staan te wachten.

Je beschikt vrij over je fiets. Ook op de rustdag. Dus kan je naar hartelust gaan fietsen. Er is evenwel geen begeleiding noch bevoorrading tijdens de rustdag voorzien.

De fiets dient ingeleverd te worden uiterlijk om 15u op vrijdag/de laatste dag van je fietsvakantie. Dit geeft ons de mogelijkheid om hem te kuisen en tijdig klaar te zetten voor de klanten die op zaterdag toekomen.

Als jouw transfer van het hotel naar de luchthaven vertrekt en het ontbijt nog niet open is, kan je een ontbijtpakket aanvragen aan de receptie van het hotel. Opgelet dit dient 48u op voorhand te worden aangevraagd.

Inchecken voor de terugvlucht kan ook 24u voor vertrek maar is niet altijd mogelijk voor alle luchthavens of alle vliegtuigmaatschappijen. Strikt genomen is dit ook niet nodig en kan je gewoon inchecken bij de balie op de luchthaven.

De shuttle komt je oppikken aan jouw hotel en brengt jou naar de luchthaven. Het uur van pick-up wordt jou meegedeeld door onze host ter plaatse. Wees tijdig ter plaatse want de (gemeenschappelijke) shuttle wacht niet.