FAQ Boekingen

Je kan bij het boeken van je fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center een extra reisbijstandsverzekering (via Europ Assistance) afsluiten. Deze kost €17,00 per persoon.
De prijs van een annulatieverzekering, die we zeker aanraden, bedraagt 4,33% van de totale reissom. Deze kan ook bij het boeken van de fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center (via Europ Assistance) afgesloten worden.

Neen, we vragen geen waarborg. Ook moet je geen fietsverzekering afsluiten. Bij het ophalen van je fiets controleer je de fiets samen met de verantwoordelijke van het fietsatelier op eventuele schade. Dit wordt desgevallend genoteerd op het huurcontract. Bij de inlevering wordt de fiets opnieuw gecontroleerd. Nieuwe schade dient vergoed te worden op basis van de prijzen opgenomen in het huurcontract (ter plaatse te tekenen).

Ja dit kan. Elke klant kan zijn reis op maat samenstellen in ons online boekingssysteem. Elk onderdeel zijnde vluchten/transfers, hotel als fiets/fietsbegeleiding kan afzonderlijk geboekt worden op de gewenste data.

Indien je wil deelnemen aan begeleide ritten, zonder fietspakket te hebben gereserveerd, betaal je hiervoor (naast de prijs voor jouw huurfiets) 15€ per rit. Dit kan niet online geboekt worden en dient ter plaatse afgerekend te worden. Let op : dit is enkel mogelijk in Calpe.

Stuur een berichtje naar info@fietsstages-baguet.be en wij nemen dan met jou contact op om jouw boekingsaanvraag in te dienen en verder af te werken.

Laat het ons weten per mail aan info@fietsstages-baguet.be . Wij bezorgen jou dan een Excel-formulier waarin je alle gegevens van de reizigers kan registreren. Wij importeren dit bestand dan in ons boekingssysteem zodat alles verder verwerkt kan worden

Neen, de prijzen op de kalender zijn exclusief vluchten en transfers. Om de prijs inclusief vluchten en transfers te kennen, dien je op de week naar keuze te klikken.Onder de datums vind je een blok ‘Vlucht‘. Wens je een volledig pakket inclusief vluchten en transfers te boeken kan je de hier knop ‘Wenst u een fietspakket met inbegrip van vluchten?’ AAN zetten. Onderaan het scherm zie je dan ook de totaalprijs verhogen en bekom je de totaalprijs met inbegrip van vluchten en de transfers.

Het staat je vrij je vluchten zelf te boeken en enkel te opteren voor het hotel en het fietspakket. Vergeet dan evenwel ook niet om zelf je transfers tussen luchthaven en hotel in Spanje te regelen.

Door contractuele afspraken met de hotels kunnen wij enkel halfpension aanbieden. Dus geen kamers met enkel ontbijt.

In principe zou dit kunnen, maar uit ervaring raden we dit af. Door (onvoorziene) omstandigheden kan het gebeuren dat de ritten te laat terug zijn om ’s middags nog te kunnen lunchen in het hotel. In Spanje kan je trouwens zeer goedkoop (en veel goedkoper dan in het hotel) lunchen of een snack eten na de rit.

In sommige hotels kunnen 3-persoonskamers worden geboekt. Je vindt deze terug door in de boekingsmodule op “Kamertype” te klikken. In het menu dat openvalt zie je dan onmiddellijk of er 3-persoonskamers beschikbaar zijn. Gelieve evenwel te noteren dat niet altijd hetzelfde comfort als in een 2-persoonskamer kan aangeboden worden (bvb. 3de persoon slaapt op een sofabed)

Enkel in Mojacar- Hotel Alegria Palacio – zijn de dranken (water en wijn) bij het diner inbegrepen. In alle andere hotels zijn deze afzonderlijk en ter plaatse te betalen.

Ons concept is een fietsvakantie met een huurfiets. Aangezien onze kwalitatieve huurfietsen in het fietspakket zijn inbegrepen, geven we geen korting indien je je eigen fiets wenst mee te brengen. Wij hebben recent nog geïnvesteerd in een hele vloot nieuwe fietsen (Ridley Fenix SLiC met Shimano Ultegra 12-speed Di2). Deze fietsen zijn van top-kwaliteit en ook naar de toekomst toe blijven wij op deze basis een top-ervaring aanbieden aan alle klanten.

Bij de boeking klik je op het vakje “Fiets Type”. Dan valt er een menu open en kan je “Eigen fiets” aanduiden. Op dat moment boeken wij zowel bij de vlucht als bij de transfer de fiets als extra bagage. De extra kost hiervoor bedraagt 150€, namelijk 120€ voor de vluchten en 30€ voor de transfer.

Wij kunnen de fiets als extra bagage boeken bij de vluchten en de transfers. De extra kost hiervoor bedraagt 150€, namelijk 120€ voor de vluchten en 30€ voor de transfer. Wij bieden geen fietstransport via de weg aan. Voor groepen vanaf 25 fietsers kan dit evenwel aangevraagd worden.

Wij vragen inderdaad om onmiddellijk bij boeking te betalen. Reden hiervoor is dat wij zelf ook onmiddellijk de vluchten inboeken en moeten betalen. Ook aan de hotels dienen we bij reservatie onmiddellijk voorschotten te betalen. Hierdoor ligt de prijs dan ook onmiddellijk vast en kunnen er later geen extra kosten (prijsverhoging vluchten, fueltoeslag, prijsindexatie hotel,…) meer aangerekend worden. De prijs bij bestelling is dan ook de definitieve prijs, zonder onaangename verrassingen nadien. Ook rekenen wij geen dossierkosten aan.

Wij werken niet met voorschotten en vragen aan onze klanten om onmiddellijk de volledige reissom te betalen. Hierdoor ligt de prijs dan ook onmiddellijk vast en kunnen er later geen extra kosten (prijsverhoging vluchten, fueltoeslag, prijsindexatie hotel,…) meer aangerekend worden. De prijs bij bestelling is dan ook de definitieve prijs, zonder onaangename verrassingen nadien. Ook rekenen wij geen dossierkosten aan.

Je kan bij het boeken van je fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center een extra reisverzekering (via Europ Assistance) afsluiten. Deze kost €17,00 per persoon.
De prijs van een annuleringsverzekering, die we zeker aanraden, bedraagt 4,33% van de totale reissom. Deze kan ook bij het boeken van de fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center (via Europ Assistance) afgesloten worden.

Een annuleringsverzekering is vooral nuttig voor dat je op reis gaat. De verzekering beschermt je tegen de financiële consequenties mocht je onverhoopt door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. Een reisverzekering beschermt jou tijdens je reis en is daarom ook niet minder belangrijk.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de kosten die ontstaan door een annulering. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden.

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je verblijf:

 • vermissing, diefstal of beschadiging van bagage;
 • reisongevallen;
 • medische kosten;
 • repatriëring;
 • terugreiskosten bij ziekte of overlijden van familie;
 • vervoer stoffelijk overschot;
 • extra verblijfskosten.

Een 10-tal dagen voor vertrek zal hij/zij die de boeking gemaakt (of aangevraagd) heeft de nodige reisdocumenten ontvangen voor alle reizigers. Hij/zij zal deze dan verder verspreiden aan alle mede-reizigers.  Deze reisdocumenten omvatten de vliegtickets (desgevallend te gebruiken om online in te checken), de vouchers voor de transfers, het hotel en de huurfiets(en). Mocht je een week voor afreizen de documenten toch nog niet ontvangen hebben, neem dan zeker contact op met Baguet Bicycle Center via mail info@fietsstages-baguet.be of via ons infonummer 0032 470 624 103

Laat het ons ook weten via mail aan info@fietsstages-baguet.be .Wij bezorgen jou dan een Excel-formulier waarin je alle gegevens van de reizigers kan registreren. Wij importeren dit bestand dan in ons boekingssysteem zodat alles verder verwerkt kan worden.

 • Groep = vanaf 10 personen met 1 aanspreekpunt / 1 factuur met max 2 betalingen (voorschot en saldo)
 • Korting: gradueel (hoe groter de groep, hoe groter de korting)
  • < 10 pers: geen korting
  • >= 10 pers – <20 pers:
   • 25€ korting per persoon vanaf 11de:
    dus bvb groep van 15 pers: 125€ korting op totaalprijs
    nl 5 x 25€ = 125€
  • >= 20 pers – <30 pers:
   • 30€ korting per persoon vanaf 21ste:
    dus bvb groep van 25 pers: 400€ korting op totaalprijs
    nl 10 x 25€ = 250€ (11 tot 20 pers) + 5 x 30€ =150€ (21 tot 25 pers)
  • >=30 pers – < 40 pers:
   • 40€ korting per persoon vanaf 31ste:
    dus bvb groep 35 pers: 750€ korting op totaalprijs
    nl 10 x 25€ = 250€ (11 tot 20 pers) + 10 x 30€ = 300€ (21 tot 30 pers) + 5 x 40€ = 200€ (31 tot 35 pers)