FAQ Huurfietsen

Zowel in Calpe als in Mojacar en voor onze speciale weken werken we met Ridley Fenix SLiC fietsen, telkens voorzien op maat van de klant. Deze fiets bestaat uit een carbon frame en is afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 groep (12-speed / 50-34 x 11-32 of 52-36 x 11-34) en beschikt over schijfremmen.

Absoluut, een fietshelm is verplicht in Spanje. Deelnemers zonder helm worden niet toegelaten mee te fietsen in de begeleide groepen . Elke deelne(e)m(st)er brengt zijn/haar eigen helm mee. Wij raden alle fietsers van de individuele fietstochten, voor hun eigen veiligheid, om ook tijdens hun persoonlijke fietstochten een fietshelm te dragen.

Ja, elke fietser moet zijn/haar eigen pedalen meebrengen.
Deze worden gemonteerd bij ophalen van de huurfiets.

Neen, we vragen geen waarborg. Ook moet je geen fietsverzekering afsluiten. Bij het ophalen van je fiets controleer je de fiets samen met de verantwoordelijke van het fietsatelier op eventuele schade. Dit wordt desgevallend genoteerd op het huurcontract. Bij de inlevering wordt de fiets opnieuw gecontroleerd. Nieuwe schade dient vergoed te worden op basis van de prijzen opgenomen in het huurcontract (ter plaatse te tekenen).

Ja, dit is mogelijk. Je kan je fiets meenemen op het vliegtuig in een stevige fietskoffer. Hiervoor wordt een meerprijs aangerekend door de vliegtuigmaatschappij. Opgelet! Geen CO2 patronen meenemen in de fietskoffer, deze worden er onherroepelijk uitgehaald door de vliegtuigmaatschappij.

Er is echter een maar!!! Uit ervaring weten we dat het transport per vliegtuig steeds kans op schade aan de fietsen met zich meebrengt. Overweeg daarom zeker om een kwaliteitsvolle huurfiets bij Baguet Bicycle Center te reserveren. Deze wordt perfect afgesteld op jouw maten.

Deelnemers met eigen fiets ontvangen hiervoor geen korting op het pakket.

Nee, de huurder moet de gehuurde fiets als een goed beheerder verzorgen maar Baguet Bicycle Center zal de huurfiets kuisen op het eind van de fietsweek.

In Mojacar worden de fietsen bewaard in het fietsatelier op -1 in het hotel.

In Calpe dienen de fietsen meegenomen te worden naar het hotel; daar kunnen ze gestald worden in de daartoe voorziene bewaakte fietsenstalling of kunnen deze meegenomen worden naar de kamer.

Ja dit kan. Elke klant kan zijn reis op maat samenstellen in ons online boekingssysteem. Elk onderdeel zijnde vluchten/transfers, hotel als fiets/fietsbegeleiding kan afzonderlijk geboekt worden op de gewenste data.

Indien je wil deelnemen aan begeleide ritten, zonder fietspakket te hebben gereserveerd, betaal je hiervoor (naast de prijs voor jouw huurfiets) 15€ per rit. Dit kan niet online geboekt worden en dient ter plaatse afgerekend te worden. Let op : dit is enkel mogelijk in Calpe.

Indien gewenst, kan je je eigen zadel meebrengen. Je overhandigt het samen met je pedalen aan de mechanieker die het nodige zal doen om het zadel op de fiets te monteren.

Op het moment dat er iemand lek rijdt in de groep, stopt de hele groep en zal de begeleider je helpen om de binnenband te vervangen. Aan elke fiets is een zadeltasje bevestigd met daarin een reserveband en een CO2-patroon.

Bij aankomst aan het fietsatelier vraag je aan de mechanieker een nieuwe reserveband en een nieuwe CO2-patroon zodat je ’s anderendaags weer met een gerust hart kan vertrekken.

De prijzen voor de diverse mogelijke schadegevallen zijn opgenomen in het contract dat je ondertekent bij de ontvangst van de fiets. Samen met de mechanieker wordt de fiets bij de inontvangstname grondig gecontroleerd. De eventuele schade wordt op het contract genoteerd.

Bij teruggave van de fiets controleer je samen met de mechanieker de fiets opnieuw. Is er bijkomende schade dan wordt die genoteerd en moet die vergoed worden aan de barema’s zoals opgenomen in het ondertekende contract.