Na jaren van telkens weer “net-niet” en individueel fietsreizen, en nu met pensioen, kon ik mijn fietsvriend overtuigen om toch eens naar Mojacar te trekken voor het fijn Spaans zonnetje. Destijds had ik als partner in crime met Serge de BASE-Ventoux reizen opgezet en eindelijk heb ik met veel te veel vertraging alsnog van zijn project geproefd. En het smaakt naar meer !

Toch voelde het een beetje onzeker: een eerste keer met een vreemde groep mensen fietsen … zou dat wel fijn zijn ? JAZEKER , meteen bij aankomst alle twijfel weg, dankzij de “empathieke” Dirk Verzee en zijn collega’s !

“Dankzij” de povere winterconditie en dito extra kilootjes waren de parcoursen extra uitdagend😉 . Maar het organisatorisch plaatje was AF: de omkadering, de ontzorging, de parcourskennis, de fijne accommodatie, het topmateriaal, de stipte mederijders, de duidelijke briefings,…

Ik heb jammer genoeg een rit moeten afhaken wegens wat bruuske start (althans voor mij alleen op een dozijn fietsers). Maar absoluut no hard feelings at all !

Wat ik ook sterk kon appreciëren is de technische ontzorging, tot zelfs lekke banden herstellen onderweg. Net als de aanpassing van de routes i.f.v. de weersomstandigheden en de capaciteiten van de groep. En vergeet ik nog de wasdienst en extra energie / drankjes onderweg te vermelden.

Ik kan deze fietsvakantie ten zeerste aanbevelen: “Wil je als sportieve fietsgenieter een top-omkadering in een gemoedelijke sfeer? Zonder haantjesgedrag sporten en genieten van de uitdagingen, én vakantie naast de fiets in een uitstekend all-in hotel voor een fietsvriendelijk budget, en nooit alleen in een fijne groep : BAGUET in Spanje !”