Ik was op zoek naar een fietsvakantie buiten de gebaande paden om mijn verjaardag te vieren en mijn zoektocht op internet bracht me naar Mojacar! Ik onderzocht het gebied en Baguet Bicycle Center trok mijn aandacht. “Zon, rustige wegen en bergen…” drie van mijn favoriete dingen.

Ik twijfelde over het boeken van een fietsvakantie in Mojacar bij het Baguet Bicycle Center omdat ik uit een klein stadje in de bergen van Colorado kom en nog nooit van Mojacar had gehoord. Na het verkennen van Baguet’s aantrekkelijke website en beschrijving van de week, klonk het alsof het precies was wat ik zocht. Twee van mijn fietsvrienden, ook uit Colorado, besloten me te vergezellen.

Vanaf het moment dat we de fietsruimte van het Baguet Bicycle Center in het Mojacar Alegria Palacio Hotel binnenliepen, begroette Marnic, een van de gidsen, ons met een vriendelijke glimlach en zei: “Ah…de Amerikanen zijn gearriveerd”. Ik had er geen idee van dat we de eerste Amerikanen waren die zich ooit hadden ingeschreven voor een van hun fietsvakanties, maar ze gaven ons zo’n speciaal en welkom gevoel dat ik meteen wist dat dit een ongelooflijke week zou worden.

Ik vond mijn comfort-zone in groep C die de ideale mix was van goede training, perfect tempo, uitdagende segmenten, de meest fantastische gids, Dirk, en een groep Belgische mensen die de vriendelijkste en meest plezierige groep medefietsers waren waarmee ik ooit het genoegen heb gehad om te fietsen. Ze hebben allemaal een speciaal plekje in mijn hart en ik zal altijd de herinneringen koesteren die we op en naast de fiets hebben gemaakt. De afstand en de hoogte daagden me uit, maar Dirk maakte elke rit leuk en interessant. We stopten op verschillende plaatsen om foto’s te nemen van de prachtige vergezichten en om onze sterke inspanningen te vieren. Op onze laatste fietsdag, die iets koeler was, stopten we zelfs voor koffie in een schattig café.

Ik vond echt alles geweldig aan deze fietsvakantie, maar als ik moet kiezen wat ik het leukst vond, dan zijn het de gidsen. Ze zorgden ervoor dat elke fietser op deze reis zich gewaardeerd en welkom voelde, ongeacht je niveau en ze waren oprecht bezorgd over hoe het elke dag met je ging. Hun positieve energie, enthousiasme, kennis van het gebied en de routes zorgden voor een veilige en plezierige omgeving. Ik vond het fijn dat er drie verschillende niveaus waren om uit te kiezen, zodat er rekening gehouden kon worden met verschillende niveaus.

Ik vond het vooral geweldig hoe de gidsen zoveel foto’s en video’s van iedereen maakten. Op onze avondvergadering presenteerde Dirk elke avond een diavoorstelling van onze dag, begeleid door vrolijke muziek. De avondbijeenkomst was erg nuttig omdat alle routes zorgvuldig werden uitgelegd, (ook al sprak ik geen Nederlands/Vlaams) Marnic vertaalde uitstekend de belangrijke delen zoals de afstand, hoogte, lunchstops, waterstops, soorten wegen en terrein. We kregen geen GPS-routes, en in eerste instantie vond ik dat vreemd, maar als je uitstekende gidsen hebt die elke dag met je meerijden, hoef je niet de hele dag op je fietscomputer te kijken en je af te vragen of je wel de goede kant op gaat. Dirk zorgde ervoor dat we allemaal bij elkaar bleven en vond het niet erg als iemand een sanitaire stop moest doen.

Ik moet ook de hoogwaardige carbon fietsen noemen met Di2-schakeling, schijfremmen en geweldige versnellingsverhoudingen om de heuvels op te komen. De gidsen waren behulpzaam om ervoor te zorgen dat we een goede en comfortabele pasvorm hadden. Ze waren altijd bereid om iets aan te passen dat niet helemaal goed zat.

Het hotel was erg aangenaam met mooie voorzieningen, ruime kamers en het eten en de wijn waren overvloedig. Er was veel keuze en variatie bij elke maaltijd om aan alle dieetwensen en -behoeften te voldoen. Ik vond het erg leuk dat al onze maaltijden samen waren, omdat ik denk dat dit hielp bij het opbouwen van een gemeenschapsgevoel en kameraadschap onder onze groep. En het stoppen bij Pedro’s voor verfrissingen na onze ritten was ook een hoogtepunt.

Ik waardeerde ook de rugzak en bidons die we kregen en de wasservice om onze kits te wassen.

Ik kan Baguet Bicycle Center van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een fantastische fietsweek op een prachtige locatie en een gastvrije omgeving voor fietsers van elk niveau. De gidsen gaan tot het uiterste om een veilige en leuke sfeer te creëren, zodat je alleen maar hoeft te fietsen en te genieten van elke dag. Deze fietsvakantie is zeer betaalbaar en biedt fietsen van hoge kwaliteit, comfortabele ruime accommodaties, heerlijk eten en een overvloed aan wijn.

Ik garandeer je dat als de week voorbij is, je weggaat met sterkere benen en veel dierbare herinneringen en foto’s.

Nogmaals bedankt dat jullie mijn fietsvakantie tot zo’n geweldige ervaring hebben gemaakt. Ik heb andere fietsreizen gemaakt met bekende bedrijven over de hele wereld en ik kan echt zeggen dat Baguet veruit de beste is die ik heb meegemaakt. Ik hoop de wegen van Mojacar opnieuw te kunnen bereizen met Baguet Bicycle Center. Blijf doen wat je doet en als je ooit een fietscentrum in Colorado wilt openen, dan weet ik een aantal geweldige routes.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.
You need to agree with the terms to proceed