Vijf vragen aan Luca Van Boven / ‘Poulain’ van Serge Baguet – 30 december 2022

Luca Van Boven is een neoprof van 23 jaar bij Bingoal – Wallonie Bruxelles en in 2022 winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad voor Beloften.

1. Neo-prof : een groot verschil ?

Vorig jaar was je belofte, nu neo-prof: een groot verschil? 
Bij de profs rijden ze over het algemeen veel harder dan bij de Beloften. Eens een finale openbreekt dan valt het zelden stil. Positionering is ook iets dat nog belangrijker is, want als je net iets te ver zit dan hang je gewoon aan de “rekker”. Meer maar ook specifieker trainen is belangrijk, wil je je sterke punten verbeteren. 


2. Aan de start tussen de profs?

Het nieuw Vlaams wielerseizoen begint. Hoe voelt het om als winnaar van Omloop Het Nieuwsblad U23 in 2022 tussen de profs aan de start te staan?
Het is soms wennen om als neoprof tussen al die grote namen te rijden, het is voor echt nu..
Ik maak me echter geen illusies, want ik moet nog sterker worden en leren hoe je bvb finales rijdt bij de profs. Ik wil liever stap per stap groeien.

Luca Van Boven wint de Omloop: één van zijn hoogtepunten van 2022
Luca Van Boven – Neo-prof bij Wallonie-Bruxelles
3. Favoriete stageplaats in het buitenland?

Wat is jouw favoriete buitenlandse stageplaats en waarom? 
Calpe uiteraard, je kan er verschillende parcours trainen. Vlak, bergop, heel veel bergop,… De wegen zijn ook in prima staat wat het aangenaam fietsen maakt. Het weer is er steeds optimaal waardoor je echt voelt dat de conditie met de dag betert. En uiteraard is er ook de goede dienstverlening van de Service Course waar je ook als renner alles vindt wat je nodig hebt om een goede trainingsweek te hebben.

4. Rol van Serge in jouw carrière?

Wat heeft Serge voor jou en je carrière betekend of betekent hij nog steeds?
Serge was altijd mijn motivator, en nog steeds eigenlijk. Hij stond altijd klaar met raad en daad in het prille begin van mijn wielercarrière. Ik denk nog iedere dag aan hem, en ik hoop dat hij trots op me is.

5. Wielrennen in vijf kernwoorden?

Wat is wielrennen voor jou in vijf kernwoorden?
Vriendschap – Plezier – Afzien – Levensstijl – Emotie.