Een prima start van jouw wielerjaar? Boek nu snel jouw fietsvakantie !

Van september tot na de eindejaarsfeesten kan het voor velen een stressvolle periode zijn, zowel op het werk als privé.  Ook het slechte weer en de donkere dagen hebben hier geen positieve invloed op.

Velen onder ons hebben hun fietsjaar afgesloten ergens in de maand oktober. De afgelopen weken zijn er dan ook (wieler-) plannen gemaakt voor 2023, ja zelfs een heuse kalender.

Maar het aanhoudend slecht en nat weer zou ons voor minder nog wat extra stress kunnen bezorgen: onze fietsplannen die nog maar enkele weken oud zijn vallen al letterlijk in het water. En dan zijn er dagelijks beelden van prof- en amateur-wielrenners die hun seizoen aan het voorbereiden zijn in temperaturen van 20 graden of meer en in een stralende zon.

Onze stressperiode van het najaar zou zo maar nog een aantal weken/maanden verlengd kunnen worden. Maar ! …. We kunnen onze Vlaamse weergoden een stok in hun wielen steken (en zij niet in de onze) door er even op uit te trekken naar zonnigere oorden.

Waarom eens niet een week van het voorjaar doorbrengen op het Spaanse vasteland, in de regio’s van Alicante of Andalusië?

Klimaatcijfers Alicante – Bron : klimaatinfo.nl
Klimaatcijfers Andalusië – Bron : klimaatinfo.nl
Prima weersomstandigheden voor sportieve fietsers

De regio Alicante (met o.a. Calpe) heeft een mooi mediterraan klimaat, met zachte winters, aangenaam warme zomers en vele uren zon, waardoor je niet alleen van mei tot en met oktober volop kan zonnebaden, maar van september tot mei fantastisch kan fietsen.

De regio Andalusië (met o.a. Mojacar) heeft een mediterraan klimaat :de zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. In deze regio valt in een jaar tijd 250 mm regen: het is er 269 dagen per jaar kurkdroog.

Zeg dus vaarwel aan het slechte weer en klik hieronder om een weekje te genieten van fietsen in de zon op de Spaanse wegen ! Boeken? Dit kan via online via de website van Baguet Bicycle Center – klik op één van onderstaande knoppen.