Frequently Asked Questions

De lengte en moeilijkheidsgraad van de fietstocht worden bepaald volgens de groep waar u voor kiest.

Wij voorzien 3 groepen:

  • Groep 1 fietst gemiddeld 22-25 km/u en rijdt tochten van 50 tot 80 km/dag.
  • Groep 2 fietst gemiddeld 25-28 km/u en rijdt tochten van 100 tot 120 km/dag.
  • Groep 3 fietst tochten gemiddeld 27-30 km/u en rijdt tochten van 130 tot 150 km/dag.

Groep 1 krijgt hellingen van maximum 1 km met max. stijgingspercentages van 5-6 %.
Groep 2 krijgt hellingen van maximum 5 km met max. stijgingspercentages van 9-10 %.
Groep 3 krijgt cols van 5 tot 10 km met max. stijgingspercentages van 11-12 %.

De vermelde gemiddelde snelheden zijn indicatief. Alle begeleide fietstochten worden in de mate van het mogelijke aangepast in functie van de specifieke noden van de begeleide groep.

Dit wordt ter plaatse beslist. Naargelang het aantal deelnemers worden bepaalde groepen al dan niet samengevoegd. In normale omstandigheden zijn groepen niet groter dan 25 fietsers.

Alle begeleide en individuele fietstochten vertrekken aan het hotel. Het startuur van elke begeleide groep wordt vermeld op het infobord van Baguet Bicycle Center in de lobby van hotel.

À Mojacar, nous travaillons avec des vélos Trek Emonda ALR 5, chacun étant conçu sur mesure pour le client. Ce vélo est composé d’un cadre en aluminium et est équipé d’un groupe Shimano 105 (11 vitesses / 50-34 x 11-32) et de freins sur jante.

À Calpe, nous travaillons avec des vélos Ridley Fenix ​​​​SLiC, à chaque fois adaptés au client. Ce vélo est composé d’un cadre en carbone et est assemblé avec un groupe Shimano Ultegra Di2 (12 vitesses / 50-34 x 11-32 ou 52-36 x 11-34) et dispose de freins à disque.

Daar de wegen in Spanje bij regenweer gevaarlijk glad kunnen zijn is het mogelijk dat de routes worden gewijzigd of naar een later tijdstip worden verschoven.  Indien gewenst kan men indoor trainen op de daartoe voorziene rollensystemen. Info hierover vindt u steeds op het infobord van Baguet Bicycle Center in de lobby van hotel

Het Bicycle Center voorziet geen volgwagen. Wij bieden u de service aan, dat u bij ernstige technische en/of andere problemen kan bellen naar een daartoe voorzien noodnummer. Wij zorgen ervoor dat u in dergelijke situatie zo snel mogelijk wordt geholpen en dat u indien nodig wordt opgehaald, ongeacht de plaats waar u zich op het parcours bevindt.

Ja, tijdens de begeleide fietstochten (2 of 3 groepen) is er een bevoorrading voorzien. Een assistentiewagen van Baguet Bicycle Center zal op een afgesproken punt op het parcours plaatsnemen, waar de deelnemers een korte stop kunnen inlassen om zichzelf te bevoorraden. De assistentiewagen vertrekt vanuit de startplaats, zo krijgt men de mogelijkheid om extra voeding en/of kledij mee te geven. Het is ook mogelijk om tijdens de bevoorradingsstop gratis Etixx Isotonic of water bij te vullen.

Absoluut, een fietshelm is verplicht in Spanje. Deelnemers zonder helm in de begeleide groepen zijn niet toegelaten. Elke deelne(e)m(st)er wordt geacht een eigen helm mee te brengen. Wij raden alle fietsers van de individuele fietstochten, voor hun eigen veiligheid, om ook tijdens hun tochten een fietshelm te dragen.

Ja, elke fietser moet zijn/haar eigen pedalen meebrengen.

Tijdens de begeleide weken doen we steeds beroep op ervaren fietsers die het tempo bepalen in de desbetreffende groep. Bovenop elke helling/col wordt er steeds gewacht tot iedereen samen is. Elke deelnemer fietst op eigen risico. Baguet Bicycle Center en/of zijn begeleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en fysieke letsels van de deelnemers tijdens of buiten de fietstochten.

Neen, men is vrij om van groep te veranderen, dit moet men gewoon eens melden aan de begeleider van de respectieve groepen.

Tijdens de begeleide weken is men vrij om op individuele basis een fietstocht te maken, dit moet men gewoon eens melden aan de begeleider van de groep. Tijdens de begeleide weken kan men individueel fietsen aan de hand van de fietslandkaarten of met een MIO Cyclo.

Het is mogelijk om een extra reisverzekering af te sluiten. Dit komt op €17,00 per persoon.

Een annulatieverzekering bedraagt 4,33% van de totale reissom.

Ja, elke deelnemer die een fiets huurt bij Baguet Bicycle Center dient een waarborg van 90 € te betalen. Bij inlevering van de fiets wordt de waarborg van 90 € terugbetaald na een technische controle en voor zover er geen schade wordt vastgesteld.

Ja, de eigen fiets kan men stallen in de fietsenstalling van Baguet Bicycle Center. Fietsen meenemen op het vliegtuig in een stevige fietskoffer. Opgelet! Geen CO2 patronen meenemen in de fietskoffer, deze worden er onherroepelijk uitgehaald door de vliegtuigmaatschappij.

Nee, de huurder moet de gehuurde fiets als een goed beheerder verzorgen maar Baguet Bicycle Center zal de huurfiets reinigen op het eind van de fietsweek.

De dagelijkse openingsuren zijn van 8u45 tot 10u30 en van 16u tot 18u00. In de fietsenstalling kunnen er ook kleine reparaties worden uitgevoerd. Indien men aankomt buiten de openingsuren dan kan men zijn/haar fiets vastmaken met het fietsslot aan het traliehekken of aan de daarvoor voorziene plaats.

Ja dit kan. Elke klant kan zijn reis op maat samenstellen in ons online boekingssysteem. Elk onderdeel van zowel vlucht, transfer, hotel als fiets/fietsbegeleiding kan apart geselecteerd en al dan niet gekozen worden op de gewenste data.