Frequently Asked Questions

De lengte en moeilijkheidsgraad van de fietstocht worden bepaald volgens de groep waar je voor kiest.

Wij voorzien 3 groepen:

  • Groep 1 fietst gemiddeld 22-25 km/u en rijdt tochten van +/- 60 à 80 km/dag.
  • Groep 2 fietst gemiddeld 25-28 km/u en rijdt tochten van +/- 90 à 110 km/dag.
  • Groep 3 fietst tochten gemiddeld 27-30 km/u en rijdt tochten van +/- 110 tot 140 km/dag.

De vermelde gemiddelde snelheden zijn indicatief. Alle begeleide fietstochten worden in de mate van het mogelijke aangepast in functie van de specifieke noden van de begeleide groep.

Iedere week worden de groepen samengesteld op basis van het niveau van de deelnemers. Naargelang het aantal deelnemers worden bepaalde groepen al dan niet samengevoegd. In normale omstandigheden bestaan groepen uit +/- 10 à 20  fietsers.

In Mojacar vertrekken alle begeleide fietstochten aan het hotel.

In Calpe vertrekken alle begeleide fietstochten aan de “Service Course by Baguet Bicycle Center”, gelegen op +/- 500 m van de hotels.

Het startuur van elke begeleide groep wordt op de briefing bij de start van de fietsvakantie meegedeeld en wordt dagelijks na de gereden rit door de begeleider bevestigd voor de rit van ‘s anderendaags. Meestal is dit om 9u30 of 10u00.

In Mojacar werken we met Trek Emonda ALR 5 fietsen, telkens voorzien op maat van de klant. Deze fiets bestaat uit een aluminium frame en is afgemonteerd met een Shimano 105 groep (11-speed / 50-34 x 11-32) en beschikt over velgremmen.

In Calpe werken we met Ridley Fenix SLiC fietsen, telkens voorzien op maat van de klant. Deze fiets bestaat uit een carbon frame en is afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 groep (12-speed / 50-34 x 11-32 of 52-36 x 11-34) en beschikt over schijfremmen.

Daar de wegen in Spanje bij regenweer gevaarlijk glad kunnen zijn is het mogelijk dat de routes worden gewijzigd of naar een later tijdstip worden verschoven.  Indien gewenst kan men indoor trainen in de fitness van het hotel.

Kan er op het voorziene tijdstip niet vertrokken worden dan wordt een volgend mogelijk vertrekuur vastgelegd op 11u. Kan dan nog niet vertrokken worden volgt er een laatste poging om 13u. In geval de wegen dan nog nat liggen en/of de weersvoorspellingen verder regen aangeven wordt de rit volledig geannuleerd. Indien mogelijk wordt deze dan op de rustdag gereden.

In geval er slecht weer voorspeld zou worden voor de dagen na de rustdag kan er door Baguet Bicycle Center beslist worden om één van deze ritten te rijden op de rustdag.

Het Bicycle Center voorziet geen volgwagen. Wij bieden evenwel de service aan, dat je bij ernstige technische en/of andere problemen contact kan opnemen met een specifiek nummer. Wij zorgen ervoor dat je in dergelijke situatie zo snel mogelijk wordt geholpen en dat je indien nodig wordt opgehaald, ongeacht de plaats waar je je op het parcours bevind.

Ja, tijdens de begeleide fietstochten zijn er één of twee bevoorrading(en) voorzien. Een assistentiewagen van Baguet Bicycle Center zal op een afgesproken punt op het parcours plaatsnemen, waar de deelnemers een korte stop kunnen inlassen om zichzelf te bevoorraden. De assistentiewagen vertrekt vanuit de startplaats, zo heeft men tevens de mogelijkheid om een klein zakje met eigen spullen mee te geven. Het is ook mogelijk om tijdens de bevoorradingsstop gratis isotonic of water bij te vullen.

Voor de C-groep is er steeds één bevoorrading, voor de A-groep zijn er steeds twee; voor de B-groep is het aantal bevoorradingen afhankelijk van de afstand van de rit.

In geval een groep uit minder dan 6 deelnemers bestaat kan een bevoorradingsstop vervangen worden door een stop in een locale bar of supermarkt.

Absoluut, een fietshelm is verplicht in Spanje. Deelnemers zonder helm worden niet toegelaten mee te fietsen in de begeleide groepen . Elke deelne(e)m(st)er brengt zijn/haar eigen helm mee. Wij raden alle fietsers van de individuele fietstochten, voor hun eigen veiligheid, om ook tijdens hun persoonlijke fietstochten een fietshelm te dragen.

Ja, elke fietser moet zijn/haar eigen pedalen meebrengen.
Deze worden gemonteerd bij ophalen van de huurfiets.

Tijdens de begeleide weken doen we steeds beroep op ervaren fietsers die het tempo bepalen in de desbetreffende groep. Bovenop elke helling/col wordt er steeds gewacht tot iedereen samen is. Elke deelnemer fietst op eigen risico. Baguet Bicycle Center en/of zijn begeleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en fysieke letsels van de deelnemers tijdens of buiten de fietstochten.

Neen, je bent vrij om van groep te veranderen. Je meldt dit gewoon bij de start van de rit aan de begeleider van de betrokken groepen.

Tijdens de begeleide weken ben je vrij om op individuele basis een fietstocht te maken. Gelieve dit te melden aan de begeleider van de groep. Voor individuele ritten is er echter geen bevoorrading voorzien.

Je kan bij het boeken van je fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center een extra reisbijstandsverzekering (via Europ Assistance) afsluiten. Deze kost €17,00 per persoon.
De prijs van een annulatieverzekering, die we zeker aanraden, bedraagt 4,33% van de totale reissom. Deze kan ook bij het boeken van de fietsvakantie bij Baguet Bicycle Center (via Europ Assistance) afgesloten worden.

Neen, we vragen geen waarborg. Ook moet je geen fietsverzekering afsluiten. Bij het ophalen van je fiets controleer je de fiets samen met de verantwoordelijke van het fietsatelier op eventuele schade. Dit wordt desgevallend genoteerd op het huurcontract. Bij de inlevering wordt de fiets opnieuw gecontroleerd. Nieuwe schade dient vergoed te worden op basis van de prijzen opgenomen in het huurcontract (ter plaatse te tekenen).

Ja, dit is mogelijk. Je kan je fiets meenemen op het vliegtuig in een stevige fietskoffer. Hiervoor wordt een meerprijs aangerekend door de vliegtuigmaatschappij. Opgelet! Geen CO2 patronen meenemen in de fietskoffer, deze worden er onherroepelijk uitgehaald door de vliegtuigmaatschappij.

Er is echter een maar!!! Uit ervaring weten we dat het transport per vliegtuig steeds kans op schade aan de fietsen met zich meebrengt. Overweeg daarom zeker om een kwaliteitsvolle huurfiets bij Baguet Bicycle Center te reserveren. Deze wordt perfect afgesteld op jouw maten.

Deelnemers met eigen fiets ontvangen hiervoor geen korting op het pakket.

Nee, de huurder moet de gehuurde fiets als een goed beheerder verzorgen maar Baguet Bicycle Center zal de huurfiets kuisen op het eind van de fietsweek.

In Mojacar worden de fietsen bewaard in het fietsatelier op -1 in het hotel.

In Calpe dienen de fietsen meegenomen te worden naar het hotel; daar kunnen ze gestald worden in de daartoe voorziene bewaakte fietsenstalling of kunnen deze meegenomen worden naar de kamer.

Ja dit kan. Elke klant kan zijn reis op maat samenstellen in ons online boekingssysteem. Elk onderdeel zijnde vluchten/transfers, hotel als fiets/fietsbegeleiding kan afzonderlijk geboekt worden op de gewenste data.

Indien je wil deelnemen aan begeleide ritten, zonder fietspakket te hebben gereserveerd, betaal je hiervoor (naast de prijs voor jouw huurfiets) 15€ per rit. Dit kan niet online geboekt worden en dient ter plaatse afgerekend te worden. Let op : dit is enkel mogelijk in Calpe.